Прашањето го користи и помошниот глагол do (does). За да поставите прашање во Present Simple,
Англиска куќа
Present Perfect се формира со помош на помошниот глагол to have / has и третата форма на семантичкиот глагол
Англиска куќа
За да ги направите речениците негативни, мора да го ставите зборот „не“ по модалниот глагол. На пример, имаме
Англиска куќа
Има = поседува, поседува Во оваа смисла, има се однесува на глаголите што изразуваат припадност.
Англиска куќа
Жителите на Англија сметаат дека овесната каша е шкотско јадење, бидејќи дури и во Објаснувачкиот речник на Семјуел Џонсон,
Англиска куќа
Британците јадат многу месо: телешко, говедско, јагнешко, свинско, дивеч; тие нашироко користат отпадоци и крв.
Англиска куќа
Главни производи се сметаат за риба, месо, компири, зеленчук и житарки. Месото го консумираат речиси сите
Англиска куќа
Британците обично имаат 4 оброци на ден: појадок, ручек, чај (во 5
Англиска куќа
Јадењето помеѓу појадок и ручек се нарекува бранч (се формира од појадок и ручек). Имајте закуска
Англиска куќа
Традиционалните британски јадења се риба и помфрит, тепсија од компири со месо и пире од компири.
Англиска куќа