Pyetja përdor edhe foljen ndihmëse bëj (bën). Për të bërë një pyetje në Present Simple,
Shtëpia Angleze
Present Perfect formohet duke përdorur foljen ndihmëse to have / has dhe formën e tretë të foljes semantike
Shtëpia Angleze
Për t'i bërë fjalitë negative, duhet të vendosni fjalën "jo" pas foljes modale. Për shembull, ne kemi
Shtëpia Angleze
Have = zotëroj, zotëroj Në këtë kuptim, kam u referohet foljeve që shprehin përkatësinë.
Shtëpia Angleze
Banorët e Anglisë e konsiderojnë tërshërën si një pjatë skoceze, sepse edhe në Fjalorin shpjegues të Samuel Johnson,
Shtëpia Angleze
Britanikët hanë shumë mish: viçi, viçi, qengji, derri, gjahu; ata përdorin gjerësisht të brendshmet dhe gjakun.
Shtëpia Angleze
Produktet kryesore konsiderohen të jenë peshku, mishi, patatet, perimet dhe drithërat. Mishi konsumohet pothuajse nga të gjithë
Shtëpia Angleze
Britanikët zakonisht hanë 4 vakte në ditë: mëngjes, drekë, çaj (në 5
Shtëpia Angleze
Ushqimi ndërmjet mëngjesit dhe drekës quhet brunch (i formuar nga mëngjesi dhe dreka). Hani një meze të lehtë
Shtëpia Angleze
Pjatat tradicionale britanike janë peshku dhe patate të skuqura, tava me patate me mish dhe pure patatesh.
Shtëpia Angleze